Tietoa lukiolaiskannettavasta

Miten lukiolaiskannettava on syntynyt?


Sähköisten kurssikokeiden yleistyttyä tuli useassa lukiosta viesti, että kurssikokeiden toteuttamiseen tarvitaan helpotusta. Pääasiassa lukion kurssikokeet tehdään Abitti-koeympäristössä, joka samalla tutustuttaa lukiolaisen yo-kokeessa käytettävään järjestelmään. 

Koejärjestelmän käyttäminen vaatii muistitikun, johon asennetaan Abitti-järjestelmä. Lukiolaisen tai opettajan pitää muistaa päivittää tikut, jotta ne ovat ajantasalla. Tämän lisäksi lukioissa tuli vastaan laitteita, jotka eivät olleetkaan Abitti yhteensopivia. 

Nämä samat haasteet tulivat esiin Kauniaisten lukiosta, josta pari opettajaa olikin kehittäjimme yhteyksissä. He esittivät kehittäjille toiveen, että pitäisi kehittää ratkaisu, joka auttaa heitä näissä haasteissa. 

Tuon toiveen ansiosta pystymme nyt tarjoamaan lukiolaisille kannettavan, jossa on automaattisesti päivittyvää koeympäristö, jolla kurssikokeiden tekeminen on mahdollista ilman Abitti-tikkua. Lisäksi siinä kaikki olennaiset lukiossa käytettävät sovellukset. Aluksi lukiolaiskannettavia oli tarjolla vain lukioihin mutta kysynnän kasvaessa olemme avanneet verkkokaupan myös kuluttajille.

Mikä yritys on lukiolaiskannettavien takana?
Opinsys Oy on jo vuodesta 2003 lähtien ollut mukana kehittämässä suomalaisten koulujen tieto- ja viestintätekniikkaa. Asiakkaina ovat niin peruskouluja kuin lukioitakin eri puolelta Suomea. 

Palvelemme suomalaisia kouluja laitehankinnoissa ja kehitämme opetushenkilöstön osaamista ja motivaatiota käyttää teknologiaa opetuksessa. Yhdistämme ja suunnittelemme jokaiseen kouluun sopivan kokonaisuuden, jota opettajien ja oppilaiden on yksinkertaista käyttää.